Portretten

In de loop van de tijd maakte ik diverse portretten, soms in opdracht, soms om aan iemand te geven, maar meestal omdat ik het spannend vond om te doen. Allerlei portretten van familie en bekenden in Nederland en in Frankrijk, en ook van foto’s van bekende personen.

  • Dordrecht
Har

Diverse-portretten

Familie

Franse-kroeg

Tegenover ons huis in Thiembronne, Frankrijk, is een bistro \"Chez Brigitte\". Naast de kroeg is een grote \"salle des fĂȘtes\". Het is er altijd feest. \"Bozo\" en \"Albert et George\", hangen ter meerdere glorie bij Brigitte in de kroeg. George is inmiddels overleden en Bozo is vooral trots op zijn voorname plek.

Havana

De \"gele havana\", is een wat wildere versie dan de \"havana met band\". Beide schilderijen kwamen tot stand in het atelier nav een kranten foto van een vrolijke Cubaanse band die Holland bezocht in het kader van een of ander festival. Vooral de uitdagende cubaanse met haar havana vormde de inspiatiebron.

Zangeres

Beide schilderijtjes zijn geinspireerd op de sopraan soliste Helma, die een solo partij zong op een van de scratch dagen in Leiden in de Pieterskerk.